Burn-out aan staan, stress, moe

Stress en burn-out

Een voorbeeld

Je herkent het vast. Opmerkingen vanuit je omgeving, je werk-, je familie- en vriendenkring: “Neem wel op tijd je rust hoor!’ Of: “Doe je wel rustig aan?” Misschien heb je het ook wel eens tegen jezelf gezegd. “Nog even doorzetten en dan neem ik wel rust.” Maar nu ben je hier en lees je dit stukje. “Hoe gaat het nu met je? Is het tijd om nu toe te geven aan die behoefte van rust? Hoe logisch klinkt dat woord ‘RUST’…”

Keihard inspannen en keihard ontspannen

Je bent een doorzetter. Je houdt veel ballen in de lucht. Op je werk is meer te doen dan de tijd toelaat. Gelukkig kun je ook dingen thuis doen. En thuis wacht je gezin op je en moet het huishouden ook worden gedaan. Tijd voor jezelf is er misschien wel of niet. Misschien sport je flink naast al deze drukte, want sporten is gezond en houdt je in balans. Misschien heb je er ook geen ruimte of energie meer voor.

burn-out aan staan; stress; moe: geen stress meer

Burn-out aan staan

Stress, moe

’s Ochtends merk je dat je eigenlijk nog moe bent als je wakker wordt. Je gaat meteen ‘aan’, want de dag is weer begonnen en er moet nog zoveel gebeuren. Je bent moe, en je krijgt langzaam allerlei klachten. Spierpijn, hoofdpijn, last van je buik, een kort lontje, je maakt je zorgen en raakt het overzicht kwijt. Als je dit verhaal nog steeds herkent, is het misschien een goed moment om nu dit filmpje te bekijken. Het duurt 4 minuten en 30 seconden en het laat je zien hoe burn-out ontstaat.

Wil je iets doen aan jouw situatie, dan kun je je door mij, stress en burn-out coach in Groningen, laten coachen.