burn-out coach

Groningen

Zoek jij een stress en burn-out coach in Groningen?

Bij Esther Roelofs, stress en burn-out coach in Groningen kun je goed terecht voor herstel van je burn-out-klachten en werken we samen aan een nieuwe balans. In een individueel traject coach ik jou om je lichamelijke en mentale klachten aan te pakken.

Ik gebruik hiervoor de CSR-methode -Coaching Stress Reversal-dit is een psycho-biologische aanpak, waarbij we – in jouw tempo, dus stap voor stap – je klachten gaan aanpakken. Ik ben gecertificeerd CSR-coach. Hoe ik werk als burn-out coach en waar de CSR-methodiek voor staat, lees hieronder meer, maar eerst naar de signalen van stress en burn-out.

Stress en burn-out: de signalen

Je herkent het vast. Opmerkingen vanuit je omgeving, je werk-, je familie- en vriendenkring: “Neem wel op tijd je rust hoor!” Of: “Doe je wel rustig aan?” Misschien heb je het ook wel eens tegen jezelf gezegd. “Nog even doorzetten en dan neem ik wel rust.” Maar nu ben je hier en lees je dit stukje. Hoe gaat het nu met je? Is het tijd om nu toe te geven aan die behoefte van rust? Hoe logisch klinkt dat woord ‘RUST’…

Als je bovenstaande herkent, is het misschien een goed moment om nu dit filmpje te bekijken. Het duurt 4 minuten en 30 seconden en het laat je zien hoe burn-out ontstaat.

Ook kun je in het blog meer lezen over: “aan staan en moe zijn”.
Wil je iets doen aan jouw situatie, dan kun bij mij – stress en burn-out coach in Groningen- een individueel traject volgen. Je kunt hieronder ook eerst meer lezen over de CSR-methode die ik gebruik in mijn praktijk.

Burn-out coaching met CSR-methodiek

Wat is de praktijk bij stressgerelateerde klachten? Die werden (en worden) vaak niet goed herkend omdat deze klachten verspreid zijn over verschillende disciplines. Afhankelijk van de klachten krijgt een patiënt het label overspanning of burn-out bij de huisarts of SOLK – Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten – bij de neuroloog of hartritmestoornissen bij de cardioloog, et cetera.

Doordat deze disciplines niet of nauwelijks samenwerken, wordt de patiënt niet effectief behandeld en voelt hij zich vaak niet serieus genomen. Terug naar CSR. Is deze methode wél effectief?

Psycho-biologische aanpak

Bij deze methodiek wordt breder gekeken naar de  klachten – de zogenaamde psycho-biologische – mind-body – aanpak. Burn-outklachten uiten zich namelijk verschillend: bij de een staat overspanning en depressie op de voorgrond, bij de ander darm- en hartproblemen.  Door mind-body te werken, betrekt de coach het fysieke en mentale welzijn bij het herstel. En dat werkt uiteindelijk erg effectief en duurzaam. Dat blijkt ook uit onderzoek naar de CSR-methodiek. Lees hier over de inhoud en de conclusies in het white-paper.

En kijk ook het filmpje: Wat moet je doen als je burn-out bent?

Wat herken jij van jezelf in het filmpje? Laadt jouw batterij iedere dag voldoende op? Of loop je langzaam leeg en weet je niet hoe je dit proces kunt omkeren? Wacht dan niet langer. Hoe sneller je ingrijpt, hoe beter.

burn-out-coach-groningen: naar informatie

Zoek een burn-out coach in Groningen

Wat mag je van mij verwachten?
Als burn-out coach hanteer ik de CSR Methodiek® en ga voor kwaliteit en langdurig resultaat. Ik heb oog voor wat er bij je speelt en ben praktisch ingesteld. Ik denk dus met je mee in oplossingen, zodat er ruimte voor jou ontstaat. Soms is dit onmogelijk en kijken we naar wat wél mogelijk is.

Je leert je eigen stresssysteem kennen en leert het belang van inspannen en ontspannen. We oefenen samen met ontspannen en je krijgt oefeningen mee. Stap voor stap ga je verder, maar we beginnen bij het begin… nu eerst rust!
Er is ruimte voor verwondering, een lach, een traan, en we werken daarin samen. Jij en ik! Geen groepssessies, maar individueel. Spreekt jou dat aan?

In ieder traject ontvang je mijn betrokkenheid en aandacht. Ook zorg ik dat de (huiswerk)opdrachten goed bij jou aansluiten.

Wat vraag ik van jou?

inzet

je moet niet, je wilt zelf

je wilt rust & ruimte maken voor je eigen proces

opdrachten

reflecteren

Doelen traject

Burn-out coaching Groningen

Met het CSR-coachingstraject voor overspanning of burn-out help ik je zo duurzaam mogelijk te herstellen.

Als erkend CSR Coach® heb ik de specifieke expertise in huis om je te begeleiden bij het in eerste instantie noodzakelijke fysieke herstel. De essentie van de methode is hier beschreven en is psycho-biologisch van aard.

 

  • Herkennen van stressbronnen en stopzetten van roofbouwproces.
  • Herstel van klachten veroorzaakt door energetische beperkingen en hersteltekort.
  • Om leren gaan met spanning en stress zodat functioneren en welzijn er niet onder lijden.
burn-out-coach-Groningen-lege-batterij

Werkwijze en garantie

Wil je weten hoe ik werk en welke garanties ik bied? Kijk dan op: werkwijze en garantie.

Zie ook overig aanbod

Loopbaan, Communicatie, Timemanagement

Inhoud traject

Coaching bij overspanning of burn-out

1. Energie CheckUp
We starten altijd met de Energie CheckUp. Dit is een uitgebreide intake die bestaat uit een online vragenlijst, 2 face-to-face of online sessies met mij én een psycho-fysiologische meting bij een van onze biofeedbacktherapeuten (of een HRV Lifestyle Analyse). We krijgen hiermee inzicht in de ernst van je stressklachten. Je ontvangt een rapportage met conclusies en adviezen.

2. Stresscoaching
Het aantal sessies na de Energie CheckUp is afhankelijk van de ernst van je klachten.
Bij lichtere stressklachten adviseer ik een Stress Reductie Traject van 5 sessies. We werken samen aan je energieopbouw en verbetering van je zelfmanagement om weer fit te worden en te blijven.

Bij overspanning en burn-out adviseer ik een Stress Herstel Traject van 10 sessies. Hierbij werk je in eerste instantie aan je lichamelijk en psychisch herstel. Als je begint op te knappen ga je aan de slag met opbouw van vitaliteit, verbetering van zelfmanagement en indien van toepassing een plan van aanpak rond je re-integratie.

Oefeningen en huiswerkopdrachten zijn gericht op bewuster omgaan met energie en de balans tussen inspanning en herstel. Naast de face-to-face sessies, hebben we ook online contact via een beveiligde E-module. Door het opnieuw invullen van de CSR Vragenlijst Stressklachten halverwege en bij afronding van de coaching, onderbouwen we de resultaten van je stresscoaching.

Burn-out coach Groningen

over de rapportages:
“Na de Energie CheckUp, halverwege het traject en aan het een eind van het traject  ontvang je een inhoudelijke rapportage. Deze rapportages verstrek ik uitsluitend aan de bedrijfsarts na toestemming van de cliënt.

CSR-trajecten en tarieven

Kennismaking gratis

20 minuten telefonisch of online

Energie Checkup (ECU)

HRV meting incl. ECU rapportage

€ 625

exclusief  21% BTW

Stress Reductie Traject

Traject met 5 sessies

€ 985

exclusief 21% BTW

Stress Herstel Traject

Traject met 10 sessies

€ 1970

exclusief 21% BTW