Burn-out coach

Groningen

Zoek jij een stress en burn-out coach in Groningen?

Het gaat niet zo goed op dit moment. Je durft het nog nauwelijks toe te geven, maar je vermoedt toch dat je overspannen bent, misschien zelfs wel burn-out. Je voelt je doodmoe, je bent emotioneel, je wilt zo graag goed je best blijven doen op het werk én tegelijkertijd de perfecte ouder zijn. Maar het lukt eigenlijk niet goed meer. Ook maak je je misschien wel zorgen over je relatie, want de sfeer is wel eens beter geweest. Ik ben Esther Roelofs, stress en burn-out coach in Groningen en ik wil je dit zeggen: je bent totaal niet de enige.

Helaas zijn er veel mensen zoals jij die met hetzelfde worstelen, maar er is hulp beschikbaar. Ik kom veel mensen tegen, vaak met jonge of iets oudere kinderen, die zo gedreven zijn dat ze zichzelf steeds weer voorbijlopen. Of mensen die te streng zijn voor zichzelf, stiekem wel weten dat dit zo is, maar er niet mee kunnen stoppen (en daar dan weer streng over zijn!).

Ik help sinds jaren mensen met loopbaanvraagstukken en ook vragen rond stress en burn-out. Ik ontmoet talentvolle mensen met veel humor, maar die nu helaas even vastlopen. Slimme, leuke mensen zoals jij, die er graag weer bovenop willen komen.

Stress en burn-out coaching met de CSR-methode®: hoe werkt dat?

In mijn werk maak ik gebruik van de CSR-methode en ben ik gecertificeerd CSR-coach. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van langdurige stress.

Als we samen aan de slag gaan, doorlopen we de volgende stappen:
Eerst nemen we de tijd om samen te begrijpen wat er precies aan de hand is en wat jouw situatie is. We bekijken ook hoe je fysiek reageert op stress en hoe je op dit moment omgaat met je klachten. Ook kijken we naar je thuissituatie en wat daar allemaal speelt. Natuurlijk nemen we ook je werkomgeving onder de loep, en ik wil graag meer te weten komen over wie jij bent, wat voor jou belangrijk is in het leven en welke keuzes je maakt.

Daarna bepalen we samen de aanpak en het traject dat het beste bij jou past. Dit kan variëren van een paar sessies tot misschien wel tien, afhankelijk van hoe lang je al met deze klachten rondloopt. Voor veel mensen is de kern van het probleem dat ze te lang en te ver over veel grenzen zijn gegaan. Dit lossen we niet in één namiddag op.

burn-out-coach-groningen: naar informatie
burn-out-coach-Groningen-lege-batterij

Voor wie is mijn coaching geschikt

  • Als jij klaar bent voor verandering en écht wilt werken aan een beter leven voor jezelf en/of je gezin, dan is mijn coaching iets voor jou. We gaan samen aan de slag om rust en ruimte te creëren voor jouw herstelproces, en natuurlijk help ik je daarbij.
  • Het is belangrijk dat je bereid bent de opdrachten die ik geef serieus te nemen en uit te voeren. Dit kan variëren van ademhalings- en ontspanningsoefeningen tot dingen anders doen (of juist laten!) of het voeren van gesprekken met belangrijke mensen in je leven.
  • Ook gaat het erom dat je meer kiest voor dingen die jou gewoon plezier en lol geven.

Ben jij er klaar voor? Laten we samen aan de slag gaan.

Stress- en burn-out coaching

  • Herken je stressbronnen en stop met het plegen van roofbouw.
  • Herstel van je klachten die veroorzaakt worden door energetische beperkingen en hersteltekort.
  • Leer om gaan met spanning en stress zodat je functioneren en welzijn er niet langer onder lijden.

De coaching

Om jouw situatie te verbeteren, nemen we de tijd om te kijken naar jouw gedrag en hoe je momenteel dingen aanpakt. Dat is een belangrijk startpunt. Daarnaast krijg je inzicht in hoe jouw lichaam omgaat met stress, wat je helpt beter voor jezelf te zorgen. Maar vooral gaan we samen op zoek naar manieren waarop jij weer rust kunt vinden, zodat je kunt herstellen van je klachten. Hoewel burn-outklachten zich bij iedereen anders kunnen uiten, is de kern van mijn coaching erop gericht om jou uit je hoofd te halen en weer in contact te brengen met je lichaam.

Ik vind het belangrijk om je hier en nu te zeggen dat ik het moedig van je vind dat je deze keuze aan het maken bent. Want het is bijna verslavend, zo weet ik, om maar door te blijven gaan met alle zaken die zo belangrijk voelen.

Samen kunnen we aan je herstel werken. Dat kan een pittig proces zijn, daar ga ik niet romantisch over doen, maar er zijn goede resultaten mogelijk.

Zoek je een burn-out coach in Groningen?

Wat kun je van mij verwachten?
Als burn-out coach werk ik volgens de CSR Methode® en ga ik voor kwaliteit en blijvend resultaat. Ik begrijp wat er bij je speelt en ben praktisch ingesteld. Samen kijken we naar oplossingen, zodat er ruimte ontstaat voor jou. Soms lijkt het onmogelijk, maar dan zoeken we naar wat wél mogelijk is.

Je leert je eigen stresssysteem kennen en begrijpt het belang van zowel inspanning als ontspanning. We oefenen samen met ontspannen en je krijgt oefeningen mee. Stap voor stap gaan we verder, maar we beginnen met rust… dat is nu het belangrijkste! Er is ruimte voor verwondering, een lach, een traan, en we werken hierin samen. Jij en ik! Geen groepssessies, maar individueel. Spreekt jou dat aan?

De CSR methode

Gratis video’s en downloads vind je hier

Informatiepagina CSR

Nieuwsgierig naar meer?

Ik coach ook bij vraagstukken over

LoopbaanCommunicatie | Timemanagement

CSR-trajecten en tarieven

Kennismaking gratis

20 minuten telefonisch of online

Energie Checkup (ECU)

HRV meting incl. ECU rapportage

klik voor meer informatie

Energie CheckUp
We starten altijd met de Energie CheckUp. Dit is een uitgebreide intake die bestaat uit een online vragenlijst, twee face-to-face of online sessies (van maximaal 60 minuten) en je krijgt een biofeedbackmeting die niet alleen laat zien hoe gestrest je bent, maar ook hoe goed je in staat bent om weer op te laden na je werk of na fysieke activiteit; we kijken naar hoe je autonome zenuwstelsel nu werkt.
We krijgen hiermee inzicht in de ernst van je stressklachten. Je ontvangt een rapportage met conclusies en adviezen.

€ 740

exclusief  21% BTW

Stress Reductie Traject

Traject met 5 sessies

klik voor meer informatie
Stresscoaching
Het aantal sessies na de Energie CheckUp is afhankelijk van de ernst van je klachten.

Bij lichtere stressklachten adviseer ik een Stress Reductie Traject van vijf sessies.
We werken samen aan je energieopbouw en verbetering van je zelfmanagement om weer fit te worden en te blijven.

Oefeningen en huiswerkopdrachten zijn gericht op bewuster omgaan met energie en de balans tussen inspanning en herstel (dat je zeg maar niet blijft rondrennen). Naast de face-to-face sessies, hebben we ook online contact via een beveiligde E-module. Door het opnieuw invullen van de CSR Vragenlijst Stressklachten halverwege en bij afronding van de coaching, zien we goed hoe het met je gaat en welke leefregels en adviezen slim zijn voor de komende tijd.

€ 985

exclusief 21% BTW

Stress Herstel Traject

Traject met 10 sessies

klik voor meer informatie
Stresscoaching
Het aantal sessies na de Energie CheckUp is afhankelijk van de ernst van je klachten.

Bij overspanning en burn-out adviseer ik een Stress Herstel Traject van tien sessies.
Hierbij werk je in eerste instantie aan je lichamelijk en psychisch herstel. Als je begint op te knappen ga je aan de slag met opbouw van vitaliteit, verbetering van zelfmanagement en indien van toepassing een plan van aanpak rond je re-integratie.

Oefeningen en huiswerkopdrachten zijn gericht op bewuster omgaan met energie en de balans tussen inspanning en herstel (dat je zeg maar niet blijft rondrennen). Naast de face-to-face sessies, hebben we ook online contact via een beveiligde E-module. Door het opnieuw invullen van de CSR Vragenlijst Stressklachten halverwege en bij afronding van de coaching, zien we goed hoe het met je gaat en welke leefregels en adviezen slim zijn voor de komende tijd.

€ 1970

exclusief 21% BTW