Coachingstraject, vrouw 42 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“Ik wilde weer veerkrachtiger in mijn werk staan. Ik was ontevreden, maar realiseerde me dat dat ook in mij zat en dat ik dat dus ergens anders ook zou hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een coach en Esthers site sprak me aan. Voor de zekerheid heb ik ook nog een kennismakingsgesprek met iemand anders gehad. Inhoudelijk was er veel overeenkomst en toen heb ik gekozen voor het fijnste gesprek en de persoon bij wie ik het meest op mijn gemak was. Dat was Esther.”

Waar hoopte je op?

“Ik hoopte op meer rust en zekerheid in mijn aanpak. Ik wilde ook meer lol in mijn werk hebben want dat had ik echt even niet meer. Het is fijn om onderbouwing en bevestiging te krijgen van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Daarbij kreeg ik ook handige tips over hoe ik dingen aan kon pakken. De combinatie van opdrachten, testen en de spiegel die Esther me daarbij voorhield, maakt dat ik er erg veel aan gehad heb. 

Ze hielp me om het ook allemaal wat luchtiger te maken. Ik maakte alles zo zwaar. Ik merk in het werk dat ik me nu veel bewuster ben van wat ik doe en mezelf eerder kan bijsturen. Ook ben ik relaxter. Ik ben er nu nog wel mee bezig. Ik heb zo veel informatie gekregen. Komt ook door hoe ik ben. Ik leg de lat wel hoog voor mezelf. Esther had dat goed door. Kreeg ik huiswerk met de opmerking dat ik om 11 uur ’s avonds moest stoppen, ook als het niet af was.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Ja. Esther kan goed luisteren en is rustig. Ze is niet overheersend maar wel ondersteunend. Ze is heel betrokken, maar kan ook goed afstand nemen zodat je je eigen conclusies kan trekken. Ik vond haar heel plezierig om mee te werken. Ik heb weleens eerder zo’n periode in mijn werk gehad en daar heb ik mezelf doorheen geworsteld. Dit vond ik veel prettiger.”