Loopbaan-/burnouttraject, vrouw 36 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“Ik had me ziek gemeld en ik wilde graag zo snel mogelijk weg bij die organisatie. Mijn werkgever stelde loopbaanbegeleiding voor. Ze tipten een groot, landelijk werkend bedrijf dat ik helemaal niet bij mij vond passen. Ik dacht: daar ben ik een nummertje. Toen ik zelf zocht, vond ik Esthers site prettig omdat ze ook wat over zichzelf vertelde. Dat voelde persoonlijker. In de intake merkte ik dat er ook ruimte was voor bijvoorbeeld meditatie. Door haar achtergrond wist ik dat Esther ook de zakelijke wereld goed kent. Die combinatie voelde goed. Ik had het gevoel dat het echt mìjn traject zou worden.”

Waar hoopte je op?

“Ik wilde toen vooral zo snel mogelijk een andere baan. Met Esther zocht ik eerst uit of ik dat echt wilde of dat het de burn-out paniek was. Ook keken we hoe ik op dit punt gekomen was en of mijn werk eigenlijk nog wel bij me paste. Ik heb heel veel huiswerk gemaakt om dat uit te zoeken. Ik vond dat intensief, maar prettig. Ik keek echt uit naar de sessies. 

Ik merkte dat ik slagen maakte, dat voelde zo fijn. Het was ook nog eens gezellig. Als je met Esther praat, is het nooit eenrichtingsverkeer. Nu ben ik met de laatste sessies bezig en dat voelt ook goed. Ik sta weer in mijn eigen kracht, begin binnenkort met mijn nieuwe baan en dit traject is klaar.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Jazeker! Ze is professioneel, heeft aardig wat ervaring en ik vond het ook wel een aanbeveling dat ze getraind is in methodes die niet iedereen mag gebruiken. Ik denk ook dat ze goed is in het geven van vertrouwen. Ik vond het heel prettig om dit traject met haar te doen, het klikte goed.”