Loopbaantraject, man 28 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“Ik heb leuk werk maar was toe aan meer uitdaging. Bij mijn werkgever waren daar geen mogelijkheden voor, dus ik moest buiten de organisatie kijken. Dat vond ik lastig. Ik heb een brede opleiding gedaan en ook mijn baan nu is best breed. Ik vond vooral vacatures voor gespecialiseerd werk. Mijn leidinggevende leek een loopbaantraject een goed idee. Zij stelde Esther voor. Ik had een goed gevoel na het kennismakingsgesprek en ik heb toen zelf niet meer verder gekeken. Als het goed voelt, waarom zou je dan verder zoeken?”

Waar hoopte je op?

“Ik hoopte na dit traject klaar te zijn om een verdere stap te zetten. En ik hoopte op wat hulp bij het bereikbaar maken van die nieuwe stap. We hebben concreet gekeken naar 4 vragen: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? Ik heb het idee dat ik bereikt heb wat ik wilde bereiken. Ik heb het gevoel dat ik me zelf beter ken. Ik weet wat mijn sterke punten en mijn valkuilen zijn. Ik weet ook beter wat ik zoek in werk, waar ik energie van krijg.¬†

Ik heb met Esther een DISC test gedaan en zeker met haar uitleg, herkende ik me erg in de uitkomst. Ik vond dat fijn in dit traject. Ik heb heel veel zelf gedaan, maar ik had haar echt nodig voor de extra uitleg en de terugkoppeling. Ik merk dat ik sollicitatiegesprekken met veel meer zelfvertrouwen in ga. Ontspannener ook. Ik weet nu dat ik iemand ben die heel zorgvuldig wikt en weegt, dus ik kan er ook best op vertrouwen dat ik geen domme dingen zeg.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Jazeker! Ze is professioneel, heeft aardig wat ervaring en ik vond het ook wel een aanbeveling dat ze getraind is in methodes die niet iedereen mag gebruiken. Ik denk ook dat ze goed is in het geven van vertrouwen. Ik vond het heel prettig om dit traject met haar te doen, het klikte goed.”