Kosten en subsidies en andere regelingen

Handig om te weten

Alle regelingen voor loopbaancoaching, stellen eisen aan de loopbaancoach.

Als Register loopbaan professional ben ik door Noloc gecertificeerd en mag ik alle regelingen uitvoeren.

Esther-Roelofs-loopbaancoach-Groningen - kosten en subsidies2

Wie betaalt de kosten voor loopbaancoaching?

De kosten voor loopbaancoaching, opleidingen en andere ontwikkeldoelen kunnen flink oplopen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om (een deel van) de kosten vergoed te krijgen. Ik neem je graag mee in de regelingen die ik tegenkom. Deze pagina vul ik dan ook regelmatig aan met nieuwe regelingen en ander nieuws over de financiering van coaching. Heb je een tip voor me, ken je een Nederlandse regeling die nog niet op deze pagina staat? Mail je me deze dan? Alvast dank!

Subsidies

Leerwerkloket

Ga, als je niet kan of wil wachten met het starten van een loopbaantraject, in overleg met je werkgever en vraag of die financieel kan bijdragen aan jouw ontwikkeling. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Zoek een Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Specifiek voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe is er Het Noorden Werkt Door. Het Noorden werkt door helpt bij alle vragen over werk en bij het maken van de juiste keuzes.

Wil je liever nu bij mij aan de slag met je loopbaanvraag?

Op deze pagina lees je meer over loopbaanbegeleiding.

Andere regelingen

  • Bij veel organisaties ‘spaar’ je in enkele jaren een persoonlijk budget bij elkaar, voor persoonlijke ontwikkeling (scholing, coaching e.d.)
  • Loopbaancoaching is steeds vaker onderdeel in persoonlijke ontwikkelplannen. Vraag er eens naar bij P&O of je leidinggevende.
  • Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en nadenkt over een volgende stap in zijn/haar loopbaan, voor medewerkers die aan ‘het bed’ staan en voor de medewerkers in de ondersteunende diensten. In de zorg én bij welzijn.
  • Wil je niet afhankelijk zijn van subsidies voor loopbaancoaching en andere regelingen? Dan is het misschien een idee om maandelijks een klein bedrag te sparen voor opleiding en ontwikkeling.
  • Stopt je baan? Krijg je een transitievergoeding mee bij je vertrek? Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen belasting te betalen.
  • De kosten voor loopbaancoaching zijn NIET LANGER onder Scholingskosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Deze regeling is vervangen door een Persoonlijk Ontwikkelbudget voor iedereen, het zgn. STAP-budget. 

Met deze regelingen op een rij heb je hopelijk zicht op jouw mogelijkheden om loopbaancoaching en opleidingen te financieren. Ook op deze pagina van de SER vind je een overzicht met andere regelingen, gratis opleidingen en cursussen, en meer.

Heb je aanvullende vragen of wil je graag een afspraak met me maken? Stuur me dan een bericht of bel me.

Esther Roelofs Groningen

Jouw coach bij vraagstukken over

Communicatie, Timemanagement, Loopbaan & Stress en Burn-out