Kosten en subsidies en andere regelingen

Handig om te weten

Alle regelingen voor loopbaancoaching, stellen eisen aan de loopbaancoach.

Met mijn CMI-certificering en Noloc-erkenning mag ik alle regelingen uitvoeren.

Esther-Roelofs-loopbaancoach-Groningen - kosten en subsidies
Esther-Roelofs-loopbaancoach-Groningen - kosten en subsidies2

Wie betaalt de kosten voor loopbaancoaching?

De kosten voor loopbaancoaching en andere coachdoelen kunnen flink oplopen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om (een deel van) de kosten vergoed te krijgen. Ik neem je graag mee in de regelingen die ik tegenkom. Deze pagina vul ik dan ook regelmatig aan met nieuwe regelingen en ander nieuws over de financiering van coaching. Heb je een tip voor me, ken je een Nederlandse regeling die nog niet op deze pagina staat? Mail je me deze dan? Alvast dank!

Subsidies

Nederland leert door met inzet van ontwikkeladvies

 

Let op: maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt

De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien in een grote behoefte.
Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid kan bekostigen.  Dat betekent dat er vanaf nu geen kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur.

Wil je toch graag aan de slag met je loopbaanvraag? Op deze pagina lees je meer over loopbaanbegeleiding.

Andere regelingen

  • Bij veel organisaties ‘spaar’ je in enkele jaren een persoonlijk budget bij elkaar, voor persoonlijke ontwikkeling (scholing, coaching e.d.)
  • Loopbaancoaching is steeds vaker onderdeel in persoonlijke ontwikkelplannen. Vraag er eens naar bij P&O of je leidinggevende.
  • Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en nadenkt over een volgende stap in zijn/haar loopbaan, voor medewerkers die aan ‘het bed’ staan en voor de medewerkers in de ondersteunende diensten. In de zorg én bij welzijn.
  • Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Jullie kijken samen naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daarvoor nodig hebt. Zoals hulp bij het schrijven van een goed cv. Of hulp bij de keuze voor een beroepentest, een cursus of een opleiding. Aanmelding en meer informatie over kosten en subsidies op de website van Sterk in je werk.
  • Wil je niet afhankelijk zijn van subsidies voor loopbaancoaching en andere regelingen? Dan is het misschien een idee om maandelijks een klein bedrag te sparen voor opleiding en ontwikkeling.
  • Stopt je baan? Krijg je een transitievergoeding mee bij je vertrek? Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen belasting te betalen.
  • De kosten voor loopbaancoaching zijn onder Scholingskosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Deze regeling wordt afgeschaft en vervangen door een Persoonlijk Ontwikkelbudget voor iedereen, het zgn. STAP-budget, maar is in ieder geval nog actueel in 2020. De actuele voorwaarden over kosten en subsidies kun je opvragen bij de Belastingdienst.
Met deze regelingen op een rij heb je hopelijk zicht op jouw mogelijkheden om loopbaancoaching te financieren. Heb je aanvullende vragen of wil je graag een afspraak met me maken? Stuur me dan een bericht of bel me.