Kosten en subsidies en andere regelingen

Handig om te weten

Alle regelingen voor loopbaancoaching, stellen eisen aan de loopbaancoach.

Als Register loopbaan professional ben ik door Noloc gecertificeerd en mag ik alle regelingen uitvoeren.

Esther-Roelofs-loopbaancoach-Groningen - kosten en subsidies2

Wie betaalt de kosten voor loopbaancoaching?

De kosten voor loopbaancoaching en andere coachdoelen kunnen flink oplopen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om (een deel van) de kosten vergoed te krijgen. Ik neem je graag mee in de regelingen die ik tegenkom. Deze pagina vul ik dan ook regelmatig aan met nieuwe regelingen en ander nieuws over de financiering van coaching. Heb je een tip voor me, ken je een Nederlandse regeling die nog niet op deze pagina staat? Mail je me deze dan? Alvast dank!

Subsidies

Nederland leert door met inzet van ontwikkeladvies

NL leert door met ontwikkeladvies en opleiding

Per 1 december was het opnieuw mogelijk om gratis via de subsidie regeling NL leert door een ontwikkeltraject bij een loopbaanadviseur aan te vragen. De vraag naar ontwikkeladviezen was en is weer enorm groot. Op 1 dag zijn alle 55.000 deelnemers geregistreerd voor een ontwikkeladvies. Deze mensen zullen in het eerste halfjaar van 2021 een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Of er in 2021 opnieuw subsidie beschikbaar wordt gesteld is op dit moment nog niet duidelijk. 

Vanaf nu is het wél mogelijk om een gratis (online) scholingstraject te volgen. Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Wil jij gratis (bij)scholing? Ga naar hoewerktnederland.nl voor meer informatie.

Ga, als je niet kan of wil wachten met het starten van een loopbaantraject, in overleg met je werkgever en vraag of die financieel kan bijdragen aan jouw ontwikkeling. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Zoek een Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Wil je nu bij mij aan de slag met je loopbaanvraag? Op deze pagina lees je meer over loopbaanbegeleiding.

Andere regelingen

  • Bij veel organisaties ‘spaar’ je in enkele jaren een persoonlijk budget bij elkaar, voor persoonlijke ontwikkeling (scholing, coaching e.d.)
  • Loopbaancoaching is steeds vaker onderdeel in persoonlijke ontwikkelplannen. Vraag er eens naar bij P&O of je leidinggevende.
  • Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en nadenkt over een volgende stap in zijn/haar loopbaan, voor medewerkers die aan ‘het bed’ staan en voor de medewerkers in de ondersteunende diensten. In de zorg én bij welzijn.
  • Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Jullie kijken samen naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daarvoor nodig hebt. Zoals hulp bij het schrijven van een goed cv. Of hulp bij de keuze voor een beroepentest, een cursus of een opleiding. Aanmelding en meer informatie over kosten en subsidies op de website van Sterk in je werk.
  • Wil je niet afhankelijk zijn van subsidies voor loopbaancoaching en andere regelingen? Dan is het misschien een idee om maandelijks een klein bedrag te sparen voor opleiding en ontwikkeling.
  • Stopt je baan? Krijg je een transitievergoeding mee bij je vertrek? Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen belasting te betalen.
  • De kosten voor loopbaancoaching zijn onder Scholingskosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Deze regeling wordt afgeschaft en vervangen door een Persoonlijk Ontwikkelbudget voor iedereen, het zgn. STAP-budget, maar is in ieder geval nog actueel in 2021. De actuele voorwaarden over kosten en subsidies kun je opvragen bij de Belastingdienst.
Met deze regelingen op een rij heb je hopelijk zicht op jouw mogelijkheden om loopbaancoaching te financieren. Heb je aanvullende vragen of wil je graag een afspraak met me maken? Stuur me dan een bericht of bel me.