Loopbaantraject, man 46 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“De laatste jaren is er bij mijn werkgever erg veel gebeurd. Veel veranderingen in het management waar ik me telkens weer aan moest aanpassen. Ik ben er onzeker van geworden en ik begon me steeds meer af te vragen of mijn functie en dit bedrijf eigenlijk nog wel bij me paste. Mijn werkgever had eerder met Esther gewerkt en stelde een traject bij haar voor. Eerste gesprek was natuurlijk vrijblijvend maar de klik was er wel….”

Waar hoopte je op?

“Antwoord op die vragen, denk ik. Past dit me nog? Ik wist het echt niet meer. Niet alles liep goed en ik vroeg me af of dat nu aan mij lag. In het begin vond ik het traject even spannend want niet alle huiswerkoefeningen vond ik even fijn. Soms was het me ècht te zweverig. Zoek de huppeldepup in jezelf? Niks voor mij. Al snel merkte ik dat die oefeningen bij Esther een doel zijn en geen middel. Toen was de aarzeling weg. 

Als ik echt bezig ben met nadenken over mezelf, dan maken die oefeningen haar echt niet uit. En veel vond ik wèl prettig. Dan doe je zo’n test en dan komt daaruit wat je echt goed kan. Dan staat het zwart op wit, dat is fijn. Ik heb aan het traject veel meer zelfvertrouwen overgehouden. Ik weet weer wat mijn sterke punten zijn. Ze heeft me echt geholpen goed naar me zelf te kijken en ook om dat goed uit te leggen.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Ja, ik ben door dit traject enorm gegroeid. Maar: it takes two to tango. Je moet wel bereid zijn er iets voor te doen. Je zit er voor jezelf. Wat ik zelf ook heel prettig vond aan Esther, is de rust. Zeker bij de start van de gesprekken. Ik kwam daar soms heel gehaast binnen. Met mijn hoofd nog helemaal elders en dan was er echt ruimte om tot rust te komen. En duurt het dan iets langer, dan is dat ook geen punt.”