Loopbaantraject, man 55 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“Het plezier in mijn werk begon af te nemen. Ik werkte er al 8 jaar en wilde eigenlijk wat anders maar ik wist niet wat. Ik ben al 55 en niet zo goed in netwerken, dus ik realiseerde me dat werk vinden lastig kon worden. Ik zocht iemand die me in dat loopbaantraject kon helpen. Ik ben eerst bij een groter kantoor geweest. Degene die daar het eerste gesprek deed, was niet degene met wie ik verder zou gaan. Dat vond ik niet prettig. Ik vond het belangrijk dat het zou klikken. Bij Esther was dat meteen zo.”

Waar hoopte je op?

Ik hoopte op een nieuwe stap in mijn carrière. Ik wilde naar mezelf kijken. Ik weet op zich wel dat ik wat kan, maar wat kan ik nou ècht goed? Waar heb ik iets bij te dragen? Wie ben ik nu eigenlijk? Dat vond ik ook wel moeilijk, soms. Die opdrachten waarin ik echt kritisch naar mezelf moest kijken. Dat ben ik niet gewend. Soms liep ik in de opdracht vast, maar in de gesprekken leerde ik dan weer veel. 

Een nieuwe baan heb ik nog niet maar ik vind mijn traject zeker gelukt. Ik stond soms een beetje negatief in het leven en ik ben optimistischer naar mezelf gaan kijken. Ik weet beter wat belangrijk voor me is in werk, waar ik blij van word. Ook het netwerken vind ik minder spannend. Ik maakte dat vooral zelf heel zwaar. Esther heeft me daar echt een andere blik op gegeven.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Jazeker! Ik denk dat ze heel goed is in het analyseren van wat mensen kunnen en wat ze willen. Verder is Esther gewoon een heel leuk mens. Heel aardig en hartelijk. Ik kan me niet voorstellen dat je haar niet aardig vind. Is dat wel een reden om iemand aan te bevelen? Uiteindelijk wel, denk ik, want het gaf mij vanaf het eerste gesprek een gevoel van veiligheid en dat vind ik in zo’n persoonlijk traject heel belangrijk.”