Ontwikkeladvies traject, man 38 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“Via de NL Leert Door ontwikkeladvies subsidieregeling wilde ik graag een mogelijke carrière switch onderzoeken. Mijn partner was via deze regeling al een traject met Esther gestart, wat haar goed beviel. Ik heb eerst enkele andere loopbaancoaches benaderd, maar Esther was degene die direct contact met me zocht. Dit pro-actieve handelen en de positieve ervaringen van mijn partner, deden mij besluiten om met haar in zee te gaan.”

Waar hoopte je op?

“Ik hoopte dat Esther me kon helpen te onderzoeken wat ik nu eigenlijk écht zoek in een baan en waar mijn talenten, interesses en behoeften liggen. Dat ze me kon helpen om gefocust en gefundeerd op zoek te gaan naar een nieuwe functie.”

ontwikkeladvies, vraagtekens, review, esther roelofs, groningen, loopbaancoach

“Met een positieve, nieuwsgierige en speelse inslag zijn we op onderzoek gegaan. Ik hervond eigenwaarde en zag weer kansen waar ik voorheen vast was gelopen. Deze hernieuwde energie en de duidelijke opbouw van het traject, zorgden ervoor dat ik weer in beweging kwam.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Absoluut. Ik vind Esther rustig, helder en prettig in de omgang. Ze heeft oog voor je onderliggende vragen en weet hier goed op te participeren. Ze biedt ruimte tot zelfontplooiing en coacht op het proces in plaats van het resultaat. Hierdoor bleef ik mezelf de eigenaar van mijn zoektocht voelen en liep ze als het ware met me mee. Dit zorgde ervoor dat ik niet afhankelijk werd van haar input, maar ze me leerde hoe ik zélf antwoorden kan vinden. Ik vind haar een mooi mens.”