Esther Roelofs

Ik help jou met het ontdekken van je kwaliteit en talent

Ik daag je graag uit om te onderzoeken wat onmogelijk lijkt: Een nieuwe loopbaan, een betere relatie of een goede balans?

Esther Roelofs

“Ik mag graag prikkelen”

Esther Roelofs: Hoe oud zal ik geweest zijn toen ik mijn eerste sprong waagde? En wáár sprong ik eigenlijk voor het eerst? Als vijf- of zesjarige sprong ik van de rand van het zwembad in het water. Toen dat lukte, probeerde ik de lage duikplank, veilig met mijn voeten naar beneden. Later veranderde dat in een duik, van plat op mijn buik naar steeds beter, want plat op je buik landen, doet toch echt wel zeer. Daarnaast moest het wel ergens op lijken natuurlijk!

Ik beklom meer treden en was onderweg naar de hoge duikplank. Poeh! Wat een hoogte! En oh ja: ik ben ook wel eens via diezelfde treden weer terug naar beneden gegaan. Met knikkende knieën, omdat die hele duik me ineens niet meer zo’n goed idee leek…

Waarom vertel ik dit?

Vallen en opstaan, dat is wat mij betreft tekenend voor het (mijn) leven! Blijkbaar hebben mijn ouders dat zien aankomen, want zij stuurden me als kleuter al naar judo om te leren ‘valbreken’. Iedere keer maar weer liet ik mezelf vallen op de mat en probeerde dan zo goed mogelijk mijn val te breken.

En iedere keer zoek ik een nieuwe uitdaging. Omdat het blijkbaar tot in mijn tenen zit, dat ik vind dat ik me moet ontwikkelen. En dit lukt me alleen als ik dingen doe die ik niet eerder heb gedaan, of misschien zelfs wel heel spannend vind, zoals de parachutesprong van mijn bucketlist.

Mijn benadering

Zo doe ik regelmatig dingen om me door te ontwikkelen. Er gaat geen jaar voorbij zonder dat ik een training volg of me verdiep in nieuwe methodieken. Jaarlijks help ik tientallen mensen op weg die denken geen plezier meer uit hun werk te kunnen halen. Ik daag deze mensen uit vooral dingen te onderzoeken, die ze niet durven, waarvan ze denken dat ze niet mogelijk zouden zijn.

Nieuwe loopbanen, betere relaties en goede posities in het bedrijfsleven of in de zorg (want ook daar ligt mijn hart).
Dát is wat ze ervoor terugkrijgen. Én een hoop zelfvertrouwen en plezier, in de wetenschap dat ze sterk zijn. Dat ze kunnen klimmen, springen, vallen en weer opstaan!

Dat is precies wat ik wil met mensen, dat is wat ik wil met jou!

Meer weten? Kennismaken?

Esther Roelofs loopbaancoach Groningen  - over mij-1