Stressklachten, man 24 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“Na een lange periode van drukte door studie en werk kreeg ik last van stressklachten, als hartkloppingen en hoofdpijn. Ik trapte op de rem om rust te pakken, maar de balans was zoek. Ontspannen ging moeizaam, ik twijfelde aan mijzelf en ik wist niet hoe ik de draad weer moest pakken. Ik besloot om hulp te zoeken bij iemand die mij daarin kon begeleiden. Via een bekende kwam ik bij Esther uit.”

Waar hoopte je op?

“Ik hoopte met begeleiding de stressklachten het hoofd te bieden en de rust terug te vinden. Ook hoopte ik patronen in mijn leven te doorbreken zodat ik in de toekomst niet weer ongemerkte roofbouw zou plegen.

Toen ik bij Esther aanklopte was ik onzeker: ik nam rust maar toch ontspande ik niet. Daarom was het was prettig dat Esther al bij een van de eerste sessies uitleg gaf over de werking van het stressmechanisme. Dat was verhelderend en gaf mij meer inzicht in wat er met mij aan de hand was. Ik ben niet in de war, mijn lichaam is in de war.

stressklachten; burn-out; coaching; csr

Ergens hoopte ik stiekem op een snelle oplossing. Even ontspannen, om de draad dan weer op te pakken. Esther maakte snel duidelijk dat het zo niet werkt, al is dat natuurlijk niet wat je dan wilt horen. Naar aanleiding van de sessies heb ik uiteindelijk meerdere projecten stopgezet. Dat heeft mij geholpen om de draad weer op te pakken. De inzichten die ik tijdens het traject heb opgedaan, daar heb ik nog iedere dag baat bij.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Absoluut. Esther straalt rust uit en biedt een luisterend oor. Ze stelt je op je gemak, kan zich goed in een ander verplaatsen en laat je in je waarde. Tegelijkertijd kan ze zich als het moet zakelijk opstellen en draait ze niet om de hete brij heen. Ik vond Esther tijdens onze afspraken op een prettige manier direct: ze confronteerde mij met mezelf, zonder daar een oordeel bij te geven. Dat was precies wat ik nodig had.”