Timemanagement

Focus of verleiding?

Écht belangrijk

Zoveel te doen! Veel te weinig tijd! Balans in je werk, in privé, in beiden. Stel je eens voor dat je tijd hebt voor díe dingen die belangrijk zijn. Dat je na een werkdag ‘opgeruimd’ naar huis gaat. Dat je thuiskomt en aandacht hebt voor je gezin, tijd voor ontspanning en sociale contacten. Aandacht en concentratie zijn onze grootste uitdaging!

Het is niet de schuld van ons werk, het is niet de schuld van de computer of de mobiele telefoon. Het is niet de schuld van iedereen die tijd van ons wil. We zijn en doen het zelf! Door overal direct op te willen reageren. Door niet meer realistisch te plannen. Door te denken dat het allemaal wel gaat. Nee dus. Dat gaat niet! Kijk ook de filmpjes hieronder.

Hoeveel prikkels laat jij toe?

Zie je iedere mail die binnenkomt op je bureaublad ‘oppoppen’? Misschien zelfs met geluid? En open je deze meteen? En hoe ga je om met onderbrekingen van bijvoorbeeld een collega die iets komt vragen of vertellen? Leg je je werk direct neer? Vlieg je soms van overleg naar overleg? Waar is de tijd om dingen voor te bereiden of uit te werken?

Het is soms een heel gepuzzel. Op deze manier hebben we vaak meer te doen dan de tijd toe laat.

Eén van mijn klanten omschrijft heel mooi dat hij best weet hoe het moet, en toch laat hij zich steeds afleiden, zijn andere dingen belangrijk. Je leest zijn ervaring hier.

Heb jij last van werkdruk? Heb je het gevoel dat je alleen maar brandjes aan het blussen bent? Heb je last van de werkdruk van collega’s of van je collega en kan jij niet verder, omdat je collega steeds te laat is met het opleveren van stukken?

Geen goed of fout

Timemanagement is in mijn ogen geen individuele zaak. Jouw acties hebben gevolgen voor de acties van je collega’s en andersom werkt het net zo. Het is een zaak van iedereen die samenwerkt.

Begeleiding helpt

Terug naar de basis. In de timemanagementbegeleiding brengen we alles in beeld. We ruimen op (ja ook die mailbox met duizenden mailtjes) en brengen een nieuwe structuur aan, één die bij jou als persoon past.

Hierin werken we met de DISC als uitgangspunt, waardoor jij je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen leert kennen in Timemanagement.

In een paar maanden leer je

 met de praktijk als oefenveld:

structuur aan te brengen

structuur aan te houden

prioriteren

grenzen herkennen en bewaken

je werk met plezier te doen

Wil jij ook een praktische en haalbare aanpak? En verlang je naar rust en ruimte in je hoofd? Laten we dan kennismaken.