Timemanagementtraject, man 44 jaar

Hoe kwam je bij Esther terecht?

“Ik had wat problemen met de administratieve kant van mijn werk, timemanagement. Ik liep niet hopeloos vast, maar het was een stuk waar ik mezelf nog behoorlijk in kon ontwikkelen. Mijn leidinggevende stelde me voor om een timemanagement traject bij Esther te doen. Ik wist dat een aantal collega’s bij haar geweest waren en die waren allemaal positief. Dus ik had er wel vertrouwen in.”

Waar hoopte je op?

“Ik hoopte een trucje te leren om mijn werk beter te organiseren. Dat ze een knopje op mijn computer zou aanwijzen dat ik nog niet kende, waardoor het ineens allemaal beter zou gaan. Dat is een grap natuurlijk, maar ik verwachtte wel iets praktisch. Het liep iets anders.

Ik ben drie keer bij Esther geweest. Tweeëneenhalf keer hebben we gepraat over wie ik ben en hoe het komt dat ik soms dingen laat liggen waarvan ik weet dat ik ze moet doen. Ik ken best veel manieren om mijn administratie beter te organiseren, maar alles verzandt uiteindelijk weer.

Van nature ben ik heel nieuwsgierig naar de drijfveren van mensen en ook naar die van mezelf, dus ik vond het heel interessant om te kijken hoe dat komt. We hebben onder meer gewerkt met Voice Dialogue waarin je met verschillende kanten van je persoonlijkheid in gesprek gaat. Van tevoren vond ik dat wat zweverig, maar ik heb er ontzettend veel aan gehad.

Ik merk ook echt verandering. Zo kan ik mezelf beter zetten tot dingen die gewoon moeten. Praktische tips, zoals hoe ik om moet gaan met mijn mailbox, heb ik ook gehad en ook die werken goed voor mij.”

Zou je Esther aanbevelen?

“Ja, ik heb haar ervaren als een rustig iemand die goed kan luisteren en ik denk dat ze daardoor bij veel mensen goed past. Misschien lagen we elkaar wel goed maar ik had ook het idee dat ze snel begreep wat ik bedoelde. Volgens mij heeft ze een heel groot arsenaal aan instrumenten om in te zetten, zodat heel veel verschillende mensen iets aan haar kunnen hebben.”