Voorkom verzuim

Voorkom verzuim

Werkt je goede medewerker zich over de kop?

Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik in mijn jonge jaren, ergens tussen de 20 en 30 jaar, een paar keer flink onderuit ben gegaan. Nu zouden we de term burn-out gebruiken, toen? Het was heftig om mee te maken, zeker omdat het niet bij één keer bleef. Als ik toen wist wat ik nu begrijp, als er toen de inzichten waren die er nu zijn, wat had me dat een hoop kunnen opleveren (en besparen).

Van jongs af aan een bezig bijtje

Stilzitten was er niet bij. Ik vond het fijn om buiten te zijn, te spelen, met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken. En later, toen ik ook kon gaan werken, deed ik dat. Al snel had ik meerdere baantjes naast elkaar. Allemaal leuke ‘doe-baantjes’, waar ik fysiek aan de slag was. Ik hield (en hou) er van om lekker bezig te zijn.

Studietijd

Tijdens mijn opleiding kwam ik wat in de problemen met alles wat ik deed. Het eerste studiejaar ging ik als een speer. En daarna werd het geploeter. Er was geen stop, ik bleef maar gaan. Weer had ik verschillende baantjes naast elkaar, daarbij mijn studie en ook lekker op stap en veel afspreken met vriendinnen. En ik wilde ook graag alles goed doen, alleen lukte dat in de veelheid niet. Ik had al snel geen overzicht meer, het lukte me niet meer om te leren en ik begon aan mezelf te twijfelen. Na 1,5 jaar ploeteren en proberen stopte ik met mijn studie. Natuurlijk bleef ik als doorzetter wel werken, ook al was ik, achteraf gezien, misschien wel helemaal op, uitgeput. Ik pleegde (weet en snap ik nu) roofbouw op mijn lichaam. Ik ging door met mezelf nog meer uitputten. Dat heb ik nog best even volgehouden, ik denk een jaar of 2? Maar daarna was het/ik echt op.

Kennis van nu

Nu begrijp ik dat wanneer je uitgeput raakt, je lichaam zó ontregeld raakt, dat je geen overzicht meer hebt, dat leren niet meer lukt en dat je sombere gedachtes en angsten kunt krijgen. Nu begrijp ik de noodzaak van balans. Na inspanning komt ontspanning. Na ‘aan’ staan komt ‘uit’ staan. Nú begrijp ik dat. Toen helaas nog niet. 
 

Kom in actie wanneer je medewerker: 

te veel uren maakt, ook thuis

alles zelf én goed wil doen

erg hulpvaardig is

al langere tijd moe of futloos overkomt

steeds vaker negatief of cynisch reageert

Esther-Roelofs-loopbaancoach-Groningen - voorkom verzuim

Stress en Burn-out Coaching

In 2022 volgde ik de opleiding 𝗦𝘁𝗿𝗲𝘀𝘀 𝗲𝗻 𝗕𝘂𝗿𝗻-𝗼𝘂𝘁 𝗖𝗼𝗮𝗰𝗵𝗶𝗻𝗴 volgens de 𝗖𝗦𝗥®-𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱𝗲. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. Wat zijn mijn ogen daar opengegaan. Eindelijk begreep ik het proces van hoe je als gezond mens burn-out kunt raken. En door dit proces en de gevolgen ervan te begrijpen, is ook de CSR®-Methode zo logisch. Het volgende filmpje, gemaakt door CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht laat je zien hoe Burn-out ontstaat.

En wat als je eenmaal burn-out bent? Ook daar heeft CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht een goed filmpje over gemaakt.

𝗦𝘁𝗿𝗲𝘀𝘀 & 𝗕𝘂𝗿𝗻-𝗼𝘂𝘁 is op dit moment een groot probleem. Naast het grote probleem van ziekteverzuim gaat het mij aan mijn hart zoveel mensen te zien ploeteren, die zoveel ballen in de lucht proberen te houden en goed en bijna grenzeloos willen presteren, ten koste van hun eigen gezondheid. Ik heb er, na mijn opleiding, voor gekozen 𝗖𝗦𝗥-𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵® te worden en me als partner aan te sluiten bij CSR expertisecentrum stress & veerkracht.

Naast mijn loopbaantrajecten bied ik nu dus ook CSR trajecten aan. Onlangs kreeg ik nog een update van een cliënt: ‘𝙒𝙖𝙩 𝙚𝙧𝙜 𝙜𝙤𝙚𝙙 𝙫𝙤𝙚𝙡𝙩 𝙞𝙨 𝙙𝙖𝙩 𝙞𝙠 𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙙𝙚 𝙧𝙚𝙜𝙞𝙚 𝙞𝙣 𝙝𝙖𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙗.’ Hoe fijn is het om dat weer te kunnen zeggen!?

Is Stress & Burn-out bij jezelf of in je omgeving aan de orde? Of denk je iets te herkennen, maar wil je eerst meer lezen? Informatie en gratis downloads vind je hier. Wil je liever in een persoonlijk gesprek meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met me op. Je bent van harte welkom.