Voorkom verzuim

Voorkom verzuim

Werkt je goede medewerker zich over de kop?

Maak jij je zorgen over de gezondheid van je medewerker? Is hij té betrokken bij zijn werk? Reageert hij steeds vaker negatief? Werkt hij altijd door of zit er juist bijna geen gang meer in? Grote kans dat hij tegen een burn-out aan zit. Misschien zit je medewerker al oververmoeid thuis?

Ruim 1 op de 7 werknemers leidt aan burn-out klachten!

Denk jij dat het in jouw organisatie wel meevalt?

Ben je juist zo blij met de betrokkenheid van het team? Heb je inspirerende mensen om je heen die net zo enthousiast zijn als de directie zelf? Hangt er echt een goede sfeer in het bedrijf?

Juist dán loop je gevaar. Want juist die betrokken, enthousiaste en gedreven medewerkers gaan gemakkelijk over hun grens.

Die ene brompot die al jaren op zijn vaste plek zit? Die bewaakt zijn eigen grenzen wel. En die ervaren salesmanager met een huilbaby thuis, die nog in deeltijd studeert? Die heeft al geleerd hoe hij alle ballen in de lucht kan houden. Maar die hele groep daartussen? De jonge honden in het bedrijf, de carrièremakers en de teamleiders die zo ontzettend graag willen? Die lopen het meeste gevaar.

Kom in actie wanneer je medewerker:

te veel uren maakt, ook thuis

alles zelf én goed wil doen

erg hulpvaardig is

al langere tijd moe of futloos overkomt

steeds vaker negatief of cynisch reageert

Esther-Roelofs-loopbaancoach-Groningen - voorkom verzuim

Wachten op een beter moment?

Wil je nog even wachten met ingrijpen? Is de ergste werkdruk binnenkort voorbij? Of denk je dat de rust terugkeert na de fusie, de deadline of oplevering van dat belangrijke project?

Dat hoor ik vaak. En het is logisch. Iets met de wens als vader van de gedachte.

Maar het is niet reëel. Een bijna burn-out is een soort zelfkokende snelkookpan die zelf blijft zorgen voor de overdruk. Die stopt niet als de omgeving terugzakt naar ontspanning.

Het wegnemen van de druk is wél een eerste stap die de overwerkte medewerker nodig heeft. Dat kan door een korte ziekmelding, de stekker moet er even uit.

Maar dan? Lang thuisblijven is geen optie. Het lost niets op. Als de medewerker weer aan het werk gaat, is er niets veranderd.

Wat helpt wel?

Aanpakken bij de bron

Alle mensen zijn flexibel, in staat om zich aan te passen als werk of organisatie daarom vraagt. Maar als er te lang wordt gerekt, of in de verkeerde richting, dan beschadigt de veerkracht van een medewerker. Er komt een lek in het veerkrachtsysteem en dan gaat letterlijk ‘de rek eruit’ zodat een burn-out nauwelijks nog valt te voorkomen.

En de huisarts dan?

Of de ARBO-dienst?

Hun voorgeschreven rust helpt niet op de werkvloer. Want burn-out komt vanuit het eigen gedrag van de medewerker. En dat gedrag heeft een reden: het is verankerd in zijn persoonlijkheid, zijn voorkeursgedrag.

Daarom is het nodig om inzicht te krijgen waarom je medewerker zo doet.
Om vervolgens nieuw gedrag daarvoor in de plaats te zetten.

Overwerkte medewerkers hebben tijd nodig. Want omdat burn-out meestal de meest gedreven medewerkers treft, zijn zij net zo vasthoudend in hun oude patronen.

Voorkom verzuim en bied hulp

Dát helpt! Verwijs naar een coach die leert reflecteren: Wat doe ik eigenlijk? Waarom doe ik dit? En doe ik hier goed aan? Dat moet je oefenen, in de praktijk, op de werkplek.

Daarom is ziekteverzuim een kwestie van coaching, veel meer dan een kwestie van de huisarts. Is er meer aan de hand? Dan blijkt dit gauw genoeg en kan er alsnog worden doorverwezen naar aanvullende hulpverlening. Maar daar hoeven we op voorhand niet vanuit te gaan.

Bijna een burn-out?

Zit je zieke medewerker net thuis? Of ben je bang dat dat niet lang meer op zich laat wachten? Voorkom dat je zieke medewerker de druk laat overslaan op de hele afdeling of een fout maakt die de hele organisatie belast.

Ik kom graag langs voor een helder gesprek, een concreet plan van aanpak en een redelijke offerte. Bel gerust voor een afspraak.

Of lees eerst meer over mij of mijn werkwijze.