Werkwijze en garantie

over betrokkenheid, 100% maatwerk en kwaliteit

Behoefte aan garantie? Aan resultaat?

Iedere klant wil graag garantie en resultaat en dat is logisch. Het klinkt raar uit de mond van een coach, maar die garantie en dat resultaat bied ik. Hieronder lees je hoe ik werk en wat ik bied. Het gaat mij vooral om de betrokkenheid/klik met de klant, 100% maatwerk én kwaliteit in de vorm van certificering en (bij)scholing. Maar eerst: welke methodieken gebruik ik?

Meer dan 40 methodieken

De afgelopen twintig jaar heb ik leren werken met zeker meer dan veertig methodieken. Ze geven inzicht in kwaliteiten & valkuilen, drijfveren & motivatie, persoonlijkheid & gedrag en nog veel meer. Ze stimuleren ook gedragsverandering en de ontwikkeling van competenties. Bij ieder traject weeg ik zorgvuldig af welke van deze methodieken ik inzet. Ik wil voor werkgever én werknemer een werkwijze en garantie met resultaat. Hiervoor maak ik een maatwerktraject, lees hierna meer daarover, maar eerst over de klik met de klant.

Klik met de klant

De hele coaching werkt vanuit de klik en de betrokkenheid met de klant en de drie-eenheid werkgever – werknemer – coach. Daarvoor heb ik het gratis kennismakingsgesprek. Want dan weet je meteen of die klik er is. Na onze kennismaking zend ik mijn plan van aanpak, met daarin:

de huidige situatie

doel(en)

het aantal gesprekken

de locatie van de gesprekken

de evaluatiemomenten

de methodieken

de duur van het traject

de totale kosten van het traject

de algemene voorwaarden

Certificering, scholing & keurmerken

Wat zijn vragen van werkgevers?

  • Hoe blijf je als zelfstandig werkend coach kwaliteit leveren?
  • Hoe blijf je op de hoogte van de arbeidsmarktontwikkelingen?
  • Hoe hou je jezelf scherp?
  • Wat doe je als je nieuwe situaties tegenkomt, waarin je wilt sparren met een collega?

Reden is dat werkgevers gewoon het beste willen voor hun mensen, en dat begrijp ik, want dat wil ik ook. Daarom blijf ik me ontwikkelen en laat ik me toetsen en (bij)scholen. Dat is essentieel. Zie mijn certificeringen.

Noloc-gecertificeerd Register Loopbaanprofessional (RL)

Ik ben Lid van Beroepsvereniging Noloc én ben sinds 2014 Register Loopbaanprofessional (RL) en word getoetst op de kwaliteit en mijn onafhankelijkheid.
Sinds 2021 is Noloc de certificerende partij (voorheen verliep de certificering via CMI). De kwaliteit van toetsing is onafhankelijk en onverminderd hoog.
Kijk hieronder het filmpje over het nut van loopbaanbegeleiding.

persolog® Nederland voor de DISC Persoonlijkheidsprofielen

LDC Business, voor het volledige testpakket in TrjcT

Werken met testen

In de afgelopen jaren heb ik veel testen uitgeprobeerd. Welke zijn nu echt zó betrouwbaar en praktisch dat ze een aanvulling zijn in mijn trajecten? Verder moeten ze ook betaalbaar zijn en er mag geen afnameverplichting zijn. Dat beïnvloedt namelijk mijn keuzevrijheid. Ik heb gekozen voor de producten van twee organisaties. Bij beiden ben ik gecertificeerd trainer.